Anmeldelse af Xiaomi Oclean X Pro Elite eltandbørste

Når det kommer til el-tandbørster, så bruger de fleste i Danmark den kendte Oral-B el-tandbørste for den har altid været der og gør det jo godt. Personligt har jeg altid været meget glad for min egen Oral-B elektriske tandbørste, men der har også været mange ting jeg ikke synes har været sådan helt super duper.

Vi har her hos Gizmo, testet de elektriske tandbørster fra Xiaomi Oclean. Oclean brandet er en del af Xiaomi’s kæmpe store økosystem. Vi har her testet topmodellen Oclean X Pro Elite. Du kan finde en sammenligning af de forskellige modeller i bunden af anmeldelsen.

Første indtryk af Xiaomi Oclean X Pro Elite el-tandbørste

Ved udpakning af Xiaomi Oclean X Pro Elite føler man med det samme at man har noget kvalitet i hånden. Den er lavet i et minimalistisk design med en matgrå ru overflade som føles lækker at holde ved.

På selve håndtaget af tandbørsten er der en lille skærm samt en knap til at tænde og slukke for tandbørsten med.

Næsten lydløs børstning med sonisk teknologi

Ud over  at vise hvad klokken er, kan du også via touch skærmen vælge hvilken børste-tilstand du ønsker at børste med, vælge intensitet og se varighed.

Børstens soniske teknologi er meget effektiv, især med den rette intensitet af børste tilstanden. Den vibrerende motor giver hele 42.000 vibrationer i minuttet, hvilket placerer Xiaomi Oclean på den absolutte førsteplads over antal vibrationer pr. minut når det gælder tandbørstning.

Ved børstning dannes et kort på displayet over dine tænder så du kan se hvor godt det går – det er ret smart!

Næsten lydløs børstning

Xiaomi Oclean X Pro Elites støjniveau er under 45 decibel, selv ved maksimal effekt. Til sammenligning er det lidt som fuglekvidder en sommermorgen.

Smartphone forbindelse

Oclean-tandbørsten kan forbindes til din smartphone via Bluetooth 5.0-teknologi. Appen er tilgængelig til både Android og iOS.

Første gang du tænder Oclean-appen, vil den bede dig om at registrere dig. Her kan du bruge en e-mail eller Twitter-konto. Et par klik senere har du allerede oprettet en konto, og du vil se en farverig startskærm.

På startskærmen kan du se grundlæggende oplysninger om den tilsluttede børste og brugsstatistik. Der findes også en guide som lærer dig hvordan du bliver bedre til at børste dine tænder.

Udover flere instruktioner til børstning af dine tænder, er der også mulighed for at tilpasse dem.

En fin bonus er aktiveringen af beskyttelsestilstanden, hvis tænderne børstes for hårdt, mærker børsten højt tryk på emaljen og slukker for at forhindre mulig skade på emaljen.

Trådløs opladning med Qi standard

Pakken med denne børste inkluderer en trådløs oplader med Qi-standarden. Børsten kan oplades på 3,5 timer. Laderen er et standard USB-A-stik og inkluderer ikke en adapter. Du skal for eksempel bruge den fra din smartphone eller en powerbank.

Opladningen vises med en LED-diode på selve opladeren. Selve den nederste del af tandbørsten og laderen bliver forholdsvis varme, men det er dog forventeligt med trådløs Qi-opladning.

Batterilevetid

Børsten indeholder et integreret batteri med en kapacitet på 800 mAh, som understøtter den allerede nævnte trådløse opladning med Qi-standarden. Ifølge producenten er levetiden på én opladning 20 – 40 dage afhængigt af intensiteten (20 dage på niveau 32, 40 dage på niveau 1).

Samlede vurdering af Xiaomi Oclean X Pro Elite

Efter endt test stod valget mellem at gå tilbage til den gode gamle Oral-B eller skifte over til det nye ukendte Oclean, og valget var ret simpelt.

Oclean er her den klare vinder, uden tvivl. Den er bare så meget længere fremme, rent teknologisk, end den nuværende Oral-B tandbørste. Tænderne har aldrig føltes mere rene og prisen er under halvdelen af hvad en tilsvarende konkurrerende model koster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis levering til pakkeboks

Fri fragt til pakkeboks på ordrer over 1.000 kr.

Vi sender alle hverdage

Lagervarer sendes typisk inden 24 timer

Dansk webshop, dansk lager

Dansk support