Xiaomi Roborock S7 anmeldelse – uden tvivl en fantastisk maskine

Roborock har opgraderet deres robotstøvsuger og taget moppefunktionen til et helt nyt niveau

Roborock har et par nye tricks i ærmet med deres nye robotstøvsuger Roborock S7. Sonisk mopning, den vibrerende moppefunktion med VibraRise som automatisk løfter moppen hvis der registreres et tæppe. Dertil en ny gummirulle som gør at hår ikke filtrer fast til børsten.

Xiaomi Roborock S7 er en kombination af en robotstøvsuger og en robotmoppe. Tilsammen kan du vælge mellem 3 funktioner, støvsugning, mopning eller begge dele samtidig. Moppen kan aktiveres i forskellige tilstande hvis du har et meget beskidt gulv.

Opsætning af Roborock S7

Opsætningen for en Roborock S7 er super simpel. Du pakker blot alt ud af kassen og får det sat rigtigt sammen. Det er tæt på idiotsikkert. Sæt docken i stikkontakten og sæt robotten til at lade op. (Batteriet bør lades helt op før du går videre, kan tage op til 6 timer).

Når robotten er fuldt opladet:

  • Installer Roborock appen, find den her til: Android eller iOS.
  • Løft låget på robotten.
  • Hold de to yderste knapper nede, dem på hver side af tænd/sluk knappen.
  • Wi-Fi indikatoren begynder at blinke og robotten fortæller dig at Wi-Fi bliver nulstillet.
  • Tryk på + i appen og vælg Roborock S7 når robotten er registreret.
  • Når Wi-Fi indikatoren lyser konstant, så er den parret med robotten og alt er OK.
  • Appen guider dig igennem resten.
  • Er der nogle opdateringer til din Roborock S7, så installer dem inden du går videre.

Sådan betjenes Roborock S7

Du kan betjene din Roborock S7 med appen, via stemmestying (Google Assistent, Siri eller Alexa) eller på selve robotten med knapperne. De fleste muligheder får du dog igennem appen.

Som noget nyt er der også tilføjet børnelås på Roborock S7, det har vi savnet med små børn i huset. Yay!

Første gang du starter Roborock S7, kortlægger den hele din bolig, så sørg endelig for at den har adgang til alle rum og at der er ryddet godt op så den kan fuldføre uden problemer. Den kortlægger dine rum med LiDAR (en slags laser radar) og opretter automatisk lokaler hvor det er muligt. Ved store åbne rum, kan den blive drille og du kan derfor selv redigere dine rum efterfølgende hvis tingene ikke passer helt.

Når hele hytten er kortlagt kan du opsætte rengøringspræferencer for hver enkelt rum, og bestemme rækkefølge m.v. Er der områder hvor robotten ikke skal moppe (f.eks. langhårede tæpper) så kan du lave en no-mop zone og det samme hvis der er områder hvor robotten ikke skal støvsuge kan du ligeledes lave en no-go zone hvor den slet ikke må køre.

Vedligeholdelse af Roborock S7

I appen kan du se status for hvornår det er tid til at skifte de forskellige komponenter som f.eks. sidebørsten, eller hvornår det er tid til at rense sensorerne.

Den nye gummirulle (som erstatter den gamle børste) lader til at være mere effektiv, samtidig med at den er meget nem at pille filtreret hår af på. Desuden er det kun en brøkdel af hår der nu sidder fast på rullen fremfor børsten, det kan vi godt lide!

Vasker man meget gulv er det en god idé at have flere moppeklude til Roborock S7 at skifte i mellem.

Sonisk VibraRise mopning, hvad er det?

En af de helt store nyheder i Roborock S7 er den soniske moppe VibraRise. Det lyder fancy, men er i bund og grund blot en moppe som vibrere ved 50Hz når robotten kører rundt, og når den møder f.eks. et tæppe så løfter den selv moppen, så den ikke vasker tæppet. Simpelt, men virkelig smart.

I forhold til tidligere modeller, så er Roborock S7 moppefunktionen MEGET mere effektiv, vi er virkelig imponeret over hvor effektiv den er. Dertil kan man vælge en dybdegående mopning som kører frem og tilbage som normalt, men med dobbel overlæg.

Hvor godt rengører Roborock S7?

For hvert rum kan du indstille forskellige rengøringsprofiler, så hvis du vil have at den skal suge ekstra kraftigt i stuen, så kan du sætte det som standard og Roborock S7 finder selv ud af det fremover. Skal køkkenet have moppet gulvet ekstra godt, så vælger du bare det. 

Jeg vil vove at påstå at robotten klarer opgaven bedre end jeg selv ville kunne formå med en god gammeldags støvsuger. Med det sagt så er det simpelthen forbi robotten kommer steder som jeg ikke selv gør, den kommer over det oftere og så gør den jobbet virkelig fantastisk. Mulighederne er mange og resultatet er virkelig godt.

 

Er Roborock noget for dig?

Hjemme hos os (familie med 2 voksne og 3 børn) er en robotstøvsuger uundværlig. Med børn som skal passe fritidsaktiviteter, have smurt madpakker og have hjælp til lektier, så er tiden knap, og man vil også gerne have et hjem som fremstår rent og pænt. 

De seneste par år har vi haft glæde af Roborock S5 og været virkelig glade for den. Robotten starter med skema hver dag når vi er taget hjemmefra og man kommer hjem til et rent hjem. Det lærer også børnene helt automatisk at rydde op (ihvertfald ting på gulvet) for ellers kommer robotten bare og spiser legetøjet, smart! 😉

Roborock er helt sikkert alle pengene værd, den klarer jobbet til perfektion. Den støvsuger og mopper på samme tid, og når den kommer til tæpper, så løfter den selv moppen og skruer op for sugestyrken.

Med en køretid på op til 3 timer så klarer den fint vores bolig på 200m2 på en enkelt opladning. 

Det passer som regel med at når alle mand har forladt huset, så bliver robotten sat i sving og så er der både støvsuger og vasket gulv når man kommer hjem igen. Er der blevet beskidt efter aftensmaden (det bliver der ofte) så sættes robotten bare til at tage en ekstra tur i køkkenet. Hurtigt og nemt.

Om en Roborock S7 er noget for dig er svært at svare på, men kan du lide at der altid er rent uden at du skal yde ret meget for det, så er det helt sikkert en vinder!

Roborock Auto tømnings station, hvad er nu det?

Synes du at tømme din robotstøvsuger en gang i ugen er lidt for meget? Roborock Auto Empty Dock er løsningen som tilbyder at tømme din Roborock S7 hver gang den kører ind for at lade. Med et trylleslag skal du kun tømme din beholder ca. hver 6 uge.

Roborock Auto Empty dock er udstyret med ultrafine HEPA filtrer som sørger for at opfange 99,99% af mikropartikler fra det den suger ind i spanden. Så med jævnlig kørsel med Roborock S7 og den automatiske tømnings station bliver dit hjem meget mere støvfrit.

Xiaomi Roborock S7 anmeldelse - uden tvivl en fantastisk maskine - Gizmo

Xiaomi Roborock S7 er en kombination af en robotstøvsuger og en robotmoppe. Læs vores anmeldelse og bliv meget klogere på Roborock S7 og Auto Empty Dock.

Product Brand: Roborock

Redaktørens bedømmelse:
8.5
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis levering til pakkeboks

Fri fragt til pakkeboks på ordrer over 1.000 kr.

Vi sender alle hverdage

Lagervarer sendes typisk inden 24 timer

Dansk webshop, dansk lager

Dansk support